مقادير العجينه
6 كوب دقيق
علبة زبادي
2 كوب حليب سايل دافئ
5 معلقه كبيرة زيت زيتون
1/4 كوب سكر
2 م ك خميرة
م ص بيكنج بودر
رشة ملح
والمكون البسيط اللي أضفته هو
1/4 م ص ثوم بودر او ممكن تحطي 1/2 م ص
صدقوني بتطلع العجينه روووعه نفس المطاعم
الطريقه
نخلط الحليب الدافئ والزيت والزبادي في خلاط الطعام
ثم نضيف له كوب دقيق والخميرة والسكر
ونخلط حوالي ثلاث دقائق
ثم يصب الخليط في وعاء ويضاف لباقي كمية الدقيق بعد ما أضفنا الدقيق البيكنج بودر والملح
يعني مش بحط ب ب والملح في الخلاط
لا بخليه مع الدقيق
ونعجن كويس جداً
الصلصة
نقطع بصل ونشوحه مع شوية زيت
ثم نشوح معاه فلفل اخضر مقطع
ثم نضيف الطماطم المقطعه
ونغطي حوالي خمس دقائق لغاية ما كل حاجه تلين
ثم نفرمها في المفرمه ونرجع نحطها ع النار تاني
ونضيف لها صلصة طماطم ومعلقة كاتشب
وملح وفلفل اسود وكسبرة ناشفه وشوية شطه للي يحب
ومعلقه صغيرة سكر عشان يدي توازن وماتكونش حامضه
ونسيبها تتسبك ع النار لغاية ما تنشف من المايه وتكون الصلصه متماسكه ومفيش فيها ولانقطة مايه
لازم ولابد الصلصة تكون باردة بمعني ممنوع تحطيها علي العجينه وهي ساخنه مش هاترتفع وتنفش معاكي
نيجي لتشكيل البيتزا
نقطع العجينه كور كبيرة ع حسب حجم الصينيه
وبفردها الاول بالنشابه
وبعدين احطها في صينيه مدهونه
وافردها كويس وأحاول اعمل لها حواف يعني تكون الأطراف مرتفعه شويه عن الوسط كما بالصورة
وأعمل أصابع محشوه بالجبن الخاص لأطراف البيتزا أو بالنقانق
ثم نضع الصلصه ويمكن اظافة قطع بيبروني
والف عافية وصحتين وهنا .